Translate

piątek, 17 maja 2013

CRUMBLE Z MALINKAMI



Składniki na 2 porcje:

  • 100g mąki krupczatki
  • 50g cukru brązowego
  • 50g miękkiego masła
  • 2 garście malin

Przygotowanie:


  1. Umyj malinki.
  2.  Mąkę, cukier i masło połącz ze sobą tworząc kruszonkę.
  3.  Maliny ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.
  4. Owoce  posyp kruszonką .
  5.  Piecz w 180C przez ok. 25 minut. 
                                                      

Moja rada: 

Na sam spód możesz położyć obrane, pokrojone w kostkę (polane sokiem z cytryny) jabłka , a zamiast malin spróbuj wykorzystać inne drobne owoce np. truskawki, borówki, itp.

                                                                                                                                                                                                                                                           Smacznego!

2 komentarze: