SKŁADNIKI NA TAKĄ PORCJĘ JAK POWYŻEJ NA ZDJĘCIU :) :
- biszkopty ( po prostu normalna paczka powinna wystarczyć )
- mocna kawa (mała filiżanka do espresso)
- 4 żółtka
- 100g cukru pudru
- 2 łyżki likieru migdałowego ( np. amaretto )
- 500g sera mascarpone
- 2 łyżki kakao
- Biszkopty( połowę paczki ) rozłożyć na dnie formy i posmarować je kilkakrotnie pędzelkiem umoczonym w kawie . UWAŻAJ ABY NIE ROZMOCZYĆ BISZKOPTÓW .
- Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i likierem. Do żółtek stopniowo dodawaj mascarpone.
- Biszkopty w formie posmaruj częścią kremu 'serowego'.
- Na kremie ułóż pozostałe biszkopty i 'pomaluj' je kawą :)
- PRAWIE gotowy deser posyp kakaem PRZEZ SITKO !
- Przykryj deser folią spożywczą i odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godz. ( CHOĆ LEPIEJ POCZEKAĆ DO NASTĘPNEGO DNIA CHOĆ TRUDNO SIĘ POWSTRZYMAĆ :) )
SMACZNEGO :)
pyycha!:)
OdpowiedzUsuńDelicious
OdpowiedzUsuńNew post on the blog:
http://couturetrend.blogspot.it/2013/05/b-and-little-more.html
Uwielbiam te ciasto:)
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM TIRAMISU !
OdpowiedzUsuńWWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM
good!!
OdpowiedzUsuńlove it!!
Freaky Friday
Freaky Friday Facebook Fan Page
i z nieba mi z padasz z tym przepisem:) bo czaję się już od jakiegoś czasu żeby zrobić samemu, ale nie mogłam znaleźć nic treściwego :)
OdpowiedzUsuńw takim razie wpadajcie częściej ... i bądzcie na bieżąco na stronie facebookowej :)https://www.facebook.com/iteatit?ref=hl
OdpowiedzUsuń