Translate

piątek, 3 maja 2013

NAJPRAWDZIWSZE TIRAMI SU

                     


              SKŁADNIKI NA TAKĄ PORCJĘ JAK POWYŻEJ NA ZDJĘCIU :)  :

  • biszkopty ( po prostu normalna paczka powinna wystarczyć )
  • mocna kawa (mała filiżanka do espresso)
  • 4 żółtka 
  • 100g cukru pudru
  • 2 łyżki likieru migdałowego ( np. amaretto )
  • 500g sera mascarpone 
  • 2 łyżki kakao
  1. Biszkopty( połowę paczki )  rozłożyć na dnie formy i posmarować je kilkakrotnie pędzelkiem umoczonym w kawie . UWAŻAJ ABY NIE ROZMOCZYĆ BISZKOPTÓW .
  2. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i likierem. Do żółtek stopniowo dodawaj mascarpone.
  3. Biszkopty w formie posmaruj częścią kremu 'serowego'.
  4. Na kremie ułóż pozostałe biszkopty i 'pomaluj' je kawą :)
  5. PRAWIE gotowy deser posyp kakaem  PRZEZ SITKO !
  6. Przykryj deser folią spożywczą i odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godz. ( CHOĆ LEPIEJ POCZEKAĆ DO NASTĘPNEGO DNIA CHOĆ TRUDNO SIĘ POWSTRZYMAĆ :)   )


SMACZNEGO :)

8 komentarzy:

  1. Delicious

    New post on the blog:

    http://couturetrend.blogspot.it/2013/05/b-and-little-more.html

    OdpowiedzUsuń
  2. UWIELBIAM TIRAMISU !

    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  3. i z nieba mi z padasz z tym przepisem:) bo czaję się już od jakiegoś czasu żeby zrobić samemu, ale nie mogłam znaleźć nic treściwego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. w takim razie wpadajcie częściej ... i bądzcie na bieżąco na stronie facebookowej :)https://www.facebook.com/iteatit?ref=hl

    OdpowiedzUsuń